Webdesign

Een website is meer dan alleen een digitaal visitekaartje van jouw bedrijf. Een tof en effectief webdesign laat een blijvende indruk achter op de doelgroep en triggert ze tot interactie. Op die manier genereren wij leads voor jou!

Wij zijn doeners. Geen eindeloze overleggen en brainstormsessies, maar een effectieve aanpak. Voor het ontwerp van een nieuwe website of software applicatie starten we met een co-creatie sessie. Hierin bepalen we de doelgroep en de merkessentie van jouw bedrijf. Zo weten we precies voor wie we de website of software maken en wat de uitstraling moet zijn. Het merkessentie model gebruiken we hiervoor als basis.

Design principes

Nadat de merkessentie duidelijk is, vertalen we het fundament hiervan naar design principes. Design principes bepalen de doelstellingen van een ontwerp. Ze beschrijven hoe je wilt dat het eindproduct wordt ervaren door de doelgroep en hoe je wilt dat gebruikers zich voelen. Tijdens het proces houden we de ontwerpen steeds naast deze design principes. Dit zorgt ervoor dat onze ideeën, nieuwe features en designs slimmer en beter onderbouwd zijn.

Het merkessentie model in combinatie met de design principes zorgen voor een stevige basis voor het gehele project. Hierdoor voorkomen we discussies over of iets mooi of niet mooi is. In plaats daarvan gaan we brainstormen over hoe we de vooraf opgestelde doelstellingen kunnen behalen.

Concept en visueel ontwerp

Met de duidelijke afspraken over de basis van de design principes starten we de conceptfase. Aan de hand van snelle schetsen onderzoeken we diverse invalshoeken. Waarna er één sterk concept ontstaat.

Op basis van het concept werken we alle unieke pagina’s en unieke content elementen uit. We starten het ontwerp altijd met de homepagina en een andere belangrijke pagina in de customer journey. Het visuele ontwerp is bepalend voor hoe mensen kijken naar jouw product. Je wilt betrouwbaar en professioneel overkomen. Door middel van een aantrekkelijk design beïnvloeden wij de doelgroep in het maken van beslissingen. Wij maken van jouw website een echte eyecatcher, zodat de doelgroep er naar blijft kijken.

Het visuele ontwerp presenteren we aan jou, zodat je feedback kunt geven. Bij akkoord ontwerpen we alle overige unieke pagina’s. Naast het ontwerpen voor desktop, ontwerpen we ook de belangrijkste pagina’s voor de mobiele weergave. Zo krijg je direct een beeld van hoe de website er responsive uitziet.

Klikbaar prototype

Alle ontwerpen en designvoorstellen plaatsen wij in Invision. Dit is een gebruiksvriendelijke tool, waarmee je interactieve en klikbare prototypes maakt voor websites. Op die manier krijg jij als klant al direct een idee van hoe de website echt werkt. Daarnaast kun jij als klant direct op- en aanmerkingen binnen het ontwerp plaatsen.

Design system

Is jouw website of applicatie zeer uitgebreid of complex? Heb je meerdere digitale producten waar verschillende teams of partners aan werken? Dan ontwikkelen wij graag een design system.  Een design system zorgt er o.a. voor dat alle componenten op alle digitale producten consistent zijn. Tijdens de ontwikkeling van de website of software applicatie zetten we een schaalbaar systeem op voor alle standaard onderdelen binnen het product. Dit resulteert in een consistente gebruikerservaring en een versnelde productontwikkeling.

Kijkend naar de toekomst biedt een design system vele voordelen. Het ontwikkelen van nieuwe websites, nieuwe onderdelen binnen de bestaande websites of een portal, gaat veel sneller. En dus ook goedkoper. 

Webdesign ontwikkelen

Tevreden met het eindresultaat? Dan plaatsen wij het ontwerp in techniek en starten we met de realisatie van jouw webdesign. Een gebruiksvriendelijk en onderscheidend design is bij ons pas het begin. Tijdens de ontwikkeling van jouw product houden wij niet alleen rekening met hoe het eruit ziet. We zorgen er ook voor dat jouw website of applicatie technisch goed werkt en dat de doelgroep jouw product te zien krijgt.

Lees hier meer over website ontwikkeling en online marketing.

Wil jij een inspirerend ontwerp voor je website?

Neem contact op