Online marketingstrategie

Bij Webtraders werken wij met een uniek marketingconcept. Wij stellen ons team beschikbaar als een verlengstuk van jouw marketingafdeling. Samen met de marketing- of communicatiemedewerker binnen jouw organisatie gaan wij een (online) marketing en salestraject aan. Elk traject starten wij met een co-creatie sessie. Aan de hand hiervan stellen we een strategie op, die aansluit bij de doelstellingen van jouw bedrijf. Hieronder lees je de verschillende onderdelen van de online marketingstrategie. Bij de start van het traject bepalen we welke middelen worden ingezet.

Social media

De inzet van social media is bijna onmisbaar in een online marketingstrategie. Aansluitend bij de strategie bepalen wij welke social mediakanalen jij het beste in kunt zetten om de juiste doelgroep te bereiken.

Voor de kanalen die ingezet worden, ontwerpen wij een styleguide. Hierin bepalen wij de stijl die gehanteerd wordt op de social mediakanalen. Dit zorgt ervoor dat alle uitingen consistent en herkenbaar zijn voor jouw bedrijf of merk. Daarnaast richten wij een contentkalender voor je in, zodat we een gedeelde planning hebben van de berichten die geplaatst worden. Wij kunnen het beheer van jouw account(s) overnemen, berichten voor je plaatsen en advertenties voor je inrichten.

Search Engine Optimalisation (SEO)

Hoe kom ik bovenaan in Google te staan? Dat is een vraag die ons veel wordt gesteld. Met alleen een mooi design en een website ben je er nog niet. Met behulp van zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorgen wij ervoor dat jouw website organisch hoog rankt in Google.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de organische ranking van jouw website. Met behulp van onze SEO-check kijken wij aan welke onderdelen jouw website voldoet en welke er nog ontbreken. De check bestaat uit een technische optimalisatie en een content optimalisatie. Aan de hand hiervan stellen wij een optimalisatieplan op en voeren wij die gedurende het traject samen met je uit. 

Search Engine Advertisement (SEA)

Wil jij snel meer verkeer naar je website? Dan bieden de zoekwoorden advertenties (SEA) een uitkomst. Hiervoor richten wij een Google AdWords campagne voor je in.  Allereerst doen we een zoekwoordenonderzoek om te bepalen op welke zoekwoorden jouw bedrijf het beste kan adverteren. Vervolgens maken we op basis van deze zoekwoorden advertenties die direct in Google verschijnen. Maandelijks draaien wij rapportages uit, meten we de resultaten en optimaliseren we de zoekwoorden. 

Remarketing

Ken je die banners die je overal op internet volgen nadat je op een website bent geweest? Die kunnen wij ook voor jou maken! Remarketing is een belangrijke schakel voor het genereren van meer sales.

Mensen die op jouw website zijn geweest, blijven wij online volgen met een op maat gemaakte remarketingcampagne. Zo zorgen we ervoor dat jij onder de aandacht blijft van een potentiële klant. Voor de campagne ontwikkelen wij banners in verschillende formaten. Daarnaast richten wij de campagne in bij Google AdWords en monitoren wij het succes.

Rapportages

De resultaten van de online marketing acties meten we met behulp van maandelijkse rapportages. Bij de start van het traject, stellen wij samen met jou online doelstellingen en Key Performance Indicators (KPI's) op. Aan de hand van deze doelstellingen en KPI's richten wij een rapportage dashboard voor je in met Google Data Studio. Hier zie je live de resultaten van de acties die wij uitvoeren. Elke maand sturen we je een toelichting op de prestaties van de voorafgaande periode.

Lees meer over Google Data Studio in ons blog


Lees hier meer over onze andere expertises: webdesign en websites bouwen.

Interesse in onze online marketing diensten?

Neem contact op