Wil jij meer online zichtbaarheid, groeien in naamsbekendheid of hoger komen in Google? Ons online marketing team in Den Haag staat voor je klaar!

Bij Webtraders werken wij met een uniek marketingconcept. Wij stellen ons team beschikbaar als een verlengstuk van jouw marketingafdeling. Samen met de marketing- of communicatiemedewerker binnen jouw organisatie gaan wij een (online) marketingtraject aan. Elk traject starten wij met een strategische sessie. Aan de hand hiervan stellen we een strategie op, die aansluit bij de doelstellingen van jouw bedrijf. Hieronder lees je de verschillende onderdelen van de online marketingstrategie. Na een strategische sessies bepalen we welke middelen worden ingezet.

"Je hebt niets aan een mooie website die niet gevonden wordt!"
~ Vera
Online Marketeer
Social media

De inzet van social media is bijna onmisbaar in een online marketingstrategie. Aansluitend bij de strategie bepalen wij welke social mediakanalen jij het beste in kunt zetten om de juiste doelgroep te bereiken. We bepalen daarvoor het doel, de tone of voice en de soort content die we op het kanaal gaan delen.

Voor de kanalen die ingezet worden, ontwerpen wij een styleguide. Hierin bepalen wij de stijl die gehanteerd wordt op de social mediakanalen. Dit zorgt ervoor dat alle uitingen consistent en herkenbaar zijn voor jouw bedrijf of merk. Daarnaast richten wij een contentkalender voor je in, zodat we een gedeelde planning hebben van de berichten die geplaatst worden. Wij kunnen het beheer van jouw account(s) overnemen, berichten voor je plaatsen en social media advertenties voor je inrichten.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoe kom ik bovenaan in Google te staan? Dat is een vraag die ons veel wordt gesteld. Met alleen een mooi design en een website ben je er nog niet. Met behulp van zoekmachine optimalisatie (SEO) zorgen wij ervoor dat jouw website organisch hoog rankt in Google.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de organische ranking van jouw website. Met behulp van onze SEO-check kijken wij aan welke onderdelen jouw website voldoet en welke er nog ontbreken. De check bestaat uit een technische, content en externe analyse. Wij kijken onder andere naar de snelheid van je website, de meta descriptions van je pagina’s en de kwaliteit van de links die naar jouw website verwijzen. Aan de hand hiervan stellen wij een optimalisatieplan op en voeren wij die gedurende het traject samen met je uit.

Meer weten over SEO? Lees ons blog.
Google adverteren (SEA)

Wil jij snel meer verkeer naar je website? Dan bieden de zoekwoorden advertenties (SEA) een uitkomst. Adverteren in Google doen wij met Google Ads campagnes. Om te bepalen op welke zoekwoorden jouw bedrijf het beste kan adverteren, doen wij eerst een zoekwoordenonderzoek. Op basis van deze zoekwoorden maken wij pakkende advertentie teksten, die direct in Google verschijnen. Elke maand meten we de resultaten en optimaliseren we de advertenties.

Remarketing

Ken je die banners die je overal op internet volgen nadat je op een website bent geweest? Die kunnen wij ook voor jou maken! Remarketing is een belangrijke schakel voor het genereren van meer sales.

Mensen die op jouw website zijn geweest, blijven wij online volgen met een op maat gemaakte remarketingcampagne. Zo zorgen we ervoor dat jij onder de aandacht blijft van een potentiële klant.

Voor de campagne ontwerpen wij banners in verschillende formaten en animeren we ze met HTML5. Daarnaast richten wij de campagne in bij Google Ads en monitoren wij het succes.

Display campagnes

Om merkbekendheid en conversie te creëren is een display campagne een effectief middel. Display campagnes bestaan uit banners die geplaatst worden op websites waar de doelgroep zich bevindt. Ze hoeven hiervoor niet jouw website bezocht te hebben.

De banners zorgen er niet alleen voor dat jouw merk, product of dienst onder de aandacht van de doelgroep komt, maar generen ook nieuwe bezoekers en leads voor jouw website.

Voor display campagnes ontwerpen wij banners in verschillende formaten. Deze animeren wij met HTLM5 en vervolgens plaatsen wij de banners in Google Ads.

Content marketing

Unieke content is king. Blogs, nieuwsberichten, tutorials, infographics, whitepapers en video’s. Het zijn allemaal vormen van content die wij voor jou kunnen creëren. Met deze middelen informeren of adviseren wij jouw doelgroep op een manier die vertrouwen en autoriteit uitstraalt.

Voorafgaand bedenken wij altijd een strategie voor de content. We bedenken welk doel willen we bereiken en wat vorm van content daar goed bij past. Met de kennis en kunde van ons team maken we onvergetelijke creaties voor jouw bedrijf.

Lees ook: TRUTH: écht goede content bevat deze 5 onderdelen.
Conversie optimalisatie

Hoe trigger je een bezoeker op je website tot doen van een aankoop, het maken van een reservering of het sturen van een mail? Oftewel, het maken van een conversie. Het optimaliseren van je website voor het genereren van conversies nemen wij mee in onze marketingstrategie.

We zorgen ervoor dat de bezoeker het proces naar de conversie goed kan doorlopen. Daarbij voeren we bijvoorbeeld A/B-tests uit en meten we het conversieproces door. We kijken waar de bezoeker afhaakt in het proces en proberen daar optimalisaties uit te voeren.

Rapportages

De resultaten van de online marketing acties meten we met maandelijkse rapportages. Bij de start van het traject, stellen wij samen met jou online doelstellingen en Key Performance Indicators (KPI's) op. Met deze doelstellingen en KPI's richten wij een rapportage dashboard voor je in met Google Data Studio. Hier zie je live de resultaten van de acties die wij uitvoeren. Elke maand ontvang je van ons een toelichting op de prestaties van de voorafgaande periode.

Lees meer over Google Data Studio in ons blog.

Boven aan in GoogleFull service marketingbureau

Neem contact op

Marketing ondersteuning nodig?

Neem contact op met ons marketing team! Wij beantwoorden graag jouw vragen over de strategische inzet van social media, SEO, SEA en content.