Impactvolle digital designs. Die maken wij bij Webtraders. Niet alleen voor websites, maar ook voor webapplicaties, software tools en marketingcampagnes. Een tof en effectief design laat een blijvende indruk achter op de doelgroep en triggert ze tot interactie. Op die manier genereren wij leads voor jou!

Wij zijn doeners. Geen eindeloze overleggen en brainstormsessies, maar een effectieve aanpak. Voor het ontwerp van een nieuwe website of softwareapplicatie starten we met een strategische sessie. Hierin bepalen we de doelgroep en de merkessentie van jouw bedrijf. Zo weten we precies voor wie we de website of software maken en wat de uitstraling moet zijn.

Nadat de merkessentie duidelijk is, vertalen we het fundament hiervan naar design principes. Design principes bepalen de doelstellingen van een ontwerp. Ze beschrijven hoe je wilt dat het eindproduct wordt ervaren door de doelgroep en hoe je wilt dat gebruikers zich voelen. Tijdens het proces houden we de ontwerpen steeds naast deze design principes. Dit zorgt ervoor dat onze ideeën, nieuwe features en designs slimmer en beter onderbouwd zijn.

Het merkessentie model in combinatie met de design principes zorgen voor een stevige basis voor het gehele project. Hierdoor voorkomen we discussies over of iets mooi of niet mooi is. In plaats daarvan gaan we brainstormen over hoe we de vooraf opgestelde doelstellingen kunnen behalen.

"Met UX-principles blijven we weg van de discussie of iets mooi of niet mooi is."
~ Stephan
Designer

Met de duidelijke afspraken over de basis van de design principes starten we de conceptfase. Aan de hand van snelle schetsen onderzoeken we diverse invalshoeken. Waarna er één sterk concept ontstaat.

Bij het ontwerpen van een website of applicatie werken we op basis van het concept alle unieke pagina’s en unieke content elementen uit. We starten het ontwerp altijd met de homepagina of startscherm en een andere belangrijke pagina in de customer journey. Het visuele ontwerp is bepalend voor hoe mensen kijken naar jouw product. Je wilt betrouwbaar en professioneel overkomen. Door middel van een aantrekkelijk design beïnvloeden wij de doelgroep in het maken van beslissingen. Wij maken van jouw design een echte eyecatcher, zodat de doelgroep ernaar blijft kijken.

Het visuele ontwerp presenteren we aan jou, zodat je feedback kunt geven. Bij akkoord ontwerpen we alle overige unieke schermen. Naast het ontwerpen voor desktop, ontwerpen we ook de belangrijkste pagina’s voor de mobiele weergave. Zo krijg je direct een beeld van hoe de website er responsive uitziet.

Alle ontwerpen en designvoorstellen plaatsen wij in Invision. Dit is een gebruiksvriendelijke tool, waarmee je interactieve en klikbare prototypes maakt voor websites. Op die manier krijg jij als klant al direct een idee van hoe de website echt werkt. Daarnaast kun jij als klant direct op- en aanmerkingen binnen het ontwerp plaatsen.

Heb jij een uitgebreide website of webapplicatie? Heb je meerdere digitale producten waar verschillende teams of partners aan werken? Dan is een design system de ideale oplossing voor jouw bedrijf.

Een design system bestaat uit een pakket aan bouwstenen van digitale producten of diensten. Het systeem zorgt ervoor dat alle componenten van alle digitale producten of diensten consistent zijn. Tijdens de ontwikkeling van een website of softwareapplicatie bouwen wij een schaalbaar systeem op voor alle standaard onderdelen binnen het product. Dit resulteert in een consistente gebruikerservaring en een versnelde productontwikkeling.

Kijkend naar de toekomst biedt een design system vele voordelen. Het ontwikkelen van nieuwe websites, nieuwe onderdelen binnen de bestaande websites of een portal, gaat veel sneller. En dus ook goedkoper.

Lees ook onze blog over design systems.

Tevreden met het eindresultaat? Dan plaatsen wij het ontwerp in techniek en starten we met de realisatie van jouw design. Een gebruiksvriendelijk en onderscheidend design is bij ons pas het begin. Tijdens de ontwikkeling van jouw product houden wij niet alleen rekening met hoe het eruit ziet. We zorgen er ook voor dat jouw website of applicatie technisch goed werkt en dat de doelgroep jouw product te zien krijgt.

Let's make great shit

Neem contact op

Ook een kick-ass design?

We bouwen graag samen aan toffe digitale producten. Heb je een goed idee of een uitdagend project?

Stephan