case

Valicare

Laptop Screenshot

Services

 • Software development
 • API-development
 • Website ontwikkeling
 • Design System
 • Online marketing

Techniek

 • Laravel
 • Vue.js
 • JSON
 • Queue Workers
 • Event Sourcing
 • OAuth 2.0

Valicare is screeningssoftware waarmee bedrijven in Nederland zelf eenvoudig en snel kandidaten kunnen screenen. In een sollicitatieprocedure moeten bepaalde documenten gecontroleerd worden op echtheid. Valicare valideert de echtheid van o.a. paspoorten, identiteitsbewijzen, rijbewijzen, diploma’s, VCA-certificaten en BIG-nummers.

Valicare en Webtraders kennen een bijzondere samenwerking. De software waarmee Valicare valideert is ontwikkeld door Webtraders. Ook hebben wij meerdere koppelingen gerealiseerd voor Valicare met diverse ATS-systemen. Daarnaast hebben wij ook de website voor Valicare ontwikkeld en verzorgen wij de marketing voor het screeningsplatform.

Design System

Ontwikkeling

Design System

Social Media uitingen

Ontwerpen

Social Media uitingen

Het concept voor Valicare is ontstaan in 2017. Een grondig onderzoek binnen de screeningsmarkt wees ons op de mogelijkheden die er waren. Op basis daarvan hebben we een eerste versie ontwikkeld. Deze is succesvol getest in een pilot. Daarna zijn we terug naar de tekentafel gegaan. Het proces is nog een keer goed onder de loep genomen. Versie 2 van het platform heeft vervolgens een betere gebruikersinterface gekregen en een nieuwe look & feel.

Software is eigenlijk nooit uitontwikkeld. Met oog op de toekomst hebben we daarom voor Valicare een design system ontwikkeld. Hierdoor kan er handig gebruik worden gemaakt van componenten om sneller uit te breiden. Meer weten? Lees ons uitgebreide blog over design systems.

Naast een standalone platform dat als whitelabel ingezet kan worden, hebben we ook een eigen tak met ATS-integraties ontwikkeld. Zo hebben we o.a. een integratie met AFAS Software opgezet. Binnen het HR-systeem van AFAS is de identiteitscheck van Valicare beschikbaar. Bedrijven die gebruikmaken van AFAS kunnen zo direct binnen hun huidige omgeving een paspoort, ID-kaart en verblijfsvergunning valideren met Valicare.

Om koppelingen en integraties makkelijker te maken, hebben wij voor Valicare een API ontwikkeld met OAuth 2.0. Deze API bestaat uit aanspreekpunten waar andere partijen mee kunnen koppelen. Zo kunnen bedrijven Valicare integreren in hun eigen softwaresysteem.

Voor Valicare hebben wij ruim 20 checks ontwikkeld. En er komen steeds meer bij. De checks hebben wij gekoppeld met overheidsregisters, zoals DUO, RDW, BIG-register en Justis.

Een van de checks is de ‘identificatie check’. Daarbij wordt een foto van een paspoort ingeschoten. De software die wij hebben ontwikkeld, herkent in de foto patronen op basis van beeld en tekst. Deze patronen worden vervolgens door aan algoritme gehaald, die op basis van verschillende controlepunten het document checkt op echtheid.

20
checks
3
ATS-koppelingen
10K+
Screeningen
Scan je document
Scan je document: Mobiel

neemt contact op

meer over software?

We bouwen graag samen aan toffe digitale producten. Heb je een goed idee of een uitdagend project?

Paul