case

Learnspot

Laptop Screenshot

Services

  • Development
  • Design System

Techniek

  • Laravel
  • Vue.js
  • SCSS

Learnspot is een leerplatform ontwikkeld door Webtraders. Met dit gebruiksvriendelijke systeem maak je zelf online cursussen. Geheel in jouw eigen huisstijl stel je de trainingen beschikbaar aan jouw medewerkers, studenten of cursisten.

Het concept voor Learnspot is in 2016 ontstaan nadat we benaderd werden door een grote klant. Zij waren op zoek naar een goede examentool en vroegen ons om daarover mee te denken. Na enige research kwamen wij erachter dat er behoefte is aan een goede learningtool. Er zijn veel grote complexe learning managementsystemen, maar geen één was simpel en vernieuwend.

Voor deze klant ontwikkelden wij een toelatingsexamen dat sollicitanten moesten doen om te werken bij het bedrijf. Er gingen direct 200 kandidaten in. Op basis van het resultaat van de cursus werd iemand wel of niet aangenomen. Het bleek een groot succes. Na deze eerste pilot volgde er al snel nieuwe klanten en cursussen.

Ons e-learningplatform maakt gebruik van adaptief leren. Dit zorgt ervoor dat de kandidaat dynamisch een cursus doorloopt. Zo wordt er bijvoorbeeld voorafgaand een proeftoets afgenomen, waarmee wordt ingeschat welke leerstof de kandidaat al kent. Op basis hiervan kunnen er onderdelen worden overgeslagen en is de gehele cursus gepersonaliseerd. De deelnemer wordt zo extra gestimuleerd!

Merk ontwikkeling

Ontwerpen

Merk ontwikkeling

Design system

ontwerpen

Design system

Cursus voltooid? Dan ontvangt de cursist een certificaat dat je zelf met onze certificaat module maakt. Met behulp van een editor plaats je zelf tekst en een logo op je certificaat.

Learnspot kan SCORM-bestanden uitlezen. SCORM staat voor Sharable Content Object Reference Model. Dit is een verzameling standaarden en specificaties dat de communicatie regelt tussen een LMS en een leerobject (SCROM-pakket). SCROM bestaat al jarenlang en is een begrip binnen de e-learningwereld.

Als klant bij Learnspot kun je kiezen voor een leeromgeving geheel in jouw huisstijl. Voor de kandidaat is het alsof hij of zij echt in de omgeving van jouw bedrijf zit.

Elke dag willen we Learnspot een stukje beter maken. Om uitbreiding van het systeem sneller en eenvoudiger te maken hebben wij een Design System opgezet. Lees in ons blog meer over Design Systems en de voordelen ervan.

23
white labels
352
unieke cursussen
5k+
studenten in learnspot

Neem contact op

Kennismaken?

We bouwen graag samen aan toffe digitale producten. Heb je een goed idee of een uitdagend project?

Paul