case

Conducto

Laptop Screenshot

Services

  • Branding
  • UX & visual design
  • Website ontwikkeling
  • Technische koppeling
  • Online marketing

Techniek

  • Craft CMS
  • Vue.js

Conducto is dé praktijkgerichte inkoopopleider van Nederland. Door diverse opleidingen, trainingen en events zorgen zij dat alle inkoopprofessionals de actuele kennis hebben. Voor Conducto ontwikkelden wij een compleet nieuwe uitstraling, bouwden wij een nieuwe website en creëerden wij een koppeling met Coachview. Om de activiteiten onder de aandacht te brengen van de doelgroep, verzorgen wij ook de marketing voor Conducto.

Co-creatie

Strategie

Co-creatie

Nieuw logo

Branding

Nieuw logo

De basis voor de branding, nieuwe website en marketing werd gelegd tijdens een strategische co-creatie sessie samen met de klant. Middels het Blue Ocean model werden de concurrenten van Conducto in kaart gebracht. Het onderscheidende vermogen van de inkoopopleider kwam hierdoor helder naar voren.

Bij de vorige identiteit ontbrak de eigen ‘smoel’ van Conducto. Om het merk te versterken hebben we gekozen voor een frisse uitstraling anno nu, die consistent is doorgevoerd in alle communicatie van de inkoopopleider. We hebben onder andere het drukwerk, de digitale opleidingsbrochures, de social media-uitingen en de e-mailtemplates aangepakt.

Voor Conducto hebben we 2 nieuwe websites ontwikkeld: één website voor de inkoopopleider en één website voor inkoopadvies tak. Via de inkoopopleider website kan er ook ingelogd worden op de digitale leeromgeving voor alle inkopers die een opleiding volgen, deze is ook voorzien van een nieuwe opzet. De nieuwe websites stralen meer autoriteit uit, maar met behoud van de persoonlijke touch.

Een doel van Conducto is om meer als merk autoriteit naar buiten te treden. Bij het ontwikkelen van de nieuwe website is daarom gekozen om het domein conducto-inkoopopleidingen.nl te verhuizen naar conducto.nl. Belangrijk voor de vindbaarheid is het behoud van de domein autoriteit. Deze waarde hebben wij succesvol overgezet, waardoor de vindbaarheid van de website stabiel is gebleven.

Conducto maakt gebruik van Coachview, een cursusadministratie softwarepakket. Hierin staan alle deelnemers van de opleidingen en trainingen van Conducto. Een naadloze integratie met de inschrijfmodule op de website is dus super belangrijk.

Voorafgaand hebben wij geanalyseerd wat Coachview precies doet binnen het bedrijfsproces van Conducto. Automatisering van het inschrijfproces stond daarbij voorop.

Door middel van de SOAP API die wordt aangeboden vanuit Coachview hebben wij een plug-in voor Craft CMS ontwikkeld. Deze plug-in schiet nieuwe inschrijvingen geautomatiseerd in Coachview, zonder dat de gebruiker hier last van heeft.

Deze koppeling zorgt ervoor dat Conducto altijd up-to-date data heeft binnen Coachview. Het belangrijkste bedrijfsproces is volledig geoptimaliseerd met de nieuwe website.

Ontwerp
Ontwerp: Visual & UX Design

De opleidingen, trainingen en events van Conducto moeten onder de aandacht van de doelgroep worden gebracht. Onze online marketingafdeling heeft daarvoor een marketingstrategie uitgewerkt. Met de inzet van social media, e-mailmarketing, content marketing, SEO en SEA zorgen we voor meer online zichtbaarheid en vindbaarheid van de inkoopopleider.

Neem contact op

Kennismaken?

We bouwen graag samen aan toffe digitale producten. Heb je een goed idee of een uitdagend project?

Stephan