De stage ervaring van Eline

Toen ik op mijn eerste stagedag als designer bij Webtraders binnenliep wist ik totaal niet wat ik moest verwachten. Ik werd direct in het diepe gegooid. Voor iemand die graag alle specificaties van een opdracht wil weten, is dat best wel even raar.

Ik moest erg wennen aan de werkwijze en de cultuur van het bedrijf. Het was een directe aanpak, ‘ga maar aan de slag, als je iets nodig hebt vraag je het maar’. De bedrijfscultuur was anders dan ik gewend was, erg losjes, maar wel gericht op het leveren van kwaliteit. Daarnaast was er geen vaste planning aanwezig, vaak kwamen kleine taken snel tussendoor. Toen ik eenmaal gewend was aan deze werkwijze en cultuur kon ik me vrij goed aanpassen. Even tussendoor een potje tafelvoetbal spelen werd normaal voor mij. Een keer hard lachen om een goede grap op kantoor was niet gek. Even een balletje gooien naar de hond kon ook gewoon. Ik voelde mij thuis binnen het bedrijf.

Er moest natuurlijk ook gewerkt worden. Ik heb mij bezig gehouden met uitingen voor social media, heb een paar onderdelen van websites ontworpen en heb ook vrij veel drukwerk gemaakt. Hierbij heb ik veel geleerd. Ik hoefde niet bang te zijn om naar collega’s toe te stappen om hun mening te vragen. Iedereen was blij om mij te kunnen helpen. Ik leerde over het correct uitlijnen van elementen, hoe ik op een goede manier kleurgebruik en fonts kon combineren, en hoe ik mijn wireframes op een duidelijke wijze kon vertalen tot een website. Ook leerde ik hoe ik dingen kon aanpassen in Craft CMS, het contentmanagementsysteem dat Webtraders gebruikt. Zelf gebruikte ik het niet zo veel, maar het was wel erg leuk om te leren.

Daarnaast heb ik ook leuke dingen buiten werk meegemaakt. Met een paar collega’s en medewerkers van de Actos Groep, een klant van Webtraders, zijn we wezen hardlopen tijdens de ‘Excelsior Stadion Run’. Mijn eerste keer hardlopen in jaren. Verder hebben we een leuk teamuitje gehad naar een escape room, waar we in teams tegen elkaar moesten strijden om als eerste de kamer te verlaten. Daarna kwam een deel van de groep daadwerkelijk vast te zitten in de lift in het gebouw. Dit zijn erg leuke herinneringen voor mij.

Uiteindelijk moest er toch een einde komen aan mijn stage. Na vier maanden fulltime bij Webtraders gewerkt te hebben moest ik mijn stageverslag afronden en inleveren. Gelukkig kreeg ik de kans om nog wat meer tijd bij het bedrijf door te brengen. Ik mocht als parttime designer aan de slag, waarbij ik nog meer geleerd heb en aan nog meer projecten heb kunnen werken.

Nu is het inmiddels bijna een jaar geleden dat ik begonnen ben als stagiaire bij Webtraders. Helaas ga ik toch afscheid nemen, en ga ik mij focussen op het laatste jaar van mijn studie. Maar ik zal zeker niet voor altijd gedag zeggen.

Wil jij werken of stage lopen bij Webtraders?

Bekijk hier de vacatures